Найкращий мате для початківців
Серед читачів блогу нашого магазину є чимало справжніх "експертів", але є й багато новачків, які знаходяться на першому рівні своєї мате-пригоди. Як ви, напевно, помітили, переглядаючи асортимент продукції в нашому магазині, від кількості та різноманітності доступних варіантів мате може розболітися голова. Тож не дивно, що менш досвідченим гурманам важко обрати правильну суміш для початку. У сьогоднішній статті ми розглянемо, як увійти в містичний світ мате, з якого мате найкраще почати і як його пити, щоб не розчаруватися. Запрошуємо вас читати далі!
Бомбіла в руках! Збираємо спорядження матеїста
Як і годиться справжньому воїну ерби, для початку матеїсту потрібно мати кілька предметів, які доповнять його екіпіровку. Два основних інструменти - це бомбілья та матеро, тобто трубка та посудина, які знадобляться для приготування та вживання напою. Для початку також може стати в нагоді термометр, який трохи полегшить перші завдання з приготування мате. Давайте розглянемо ці гаджети ближче.
Бомбила для мате: +10 до кмітливості
Бомбіла - важливий і базовий аксесуар, який повинен бути у кожного любителя мате. Зброя в руках матеїста проти надокучливої гущі, яка вбиває радість від вживання напою. Це трубка, що закінчується фільтром з крихітними отворами, який відокремлює гущу від заварки і гарантує, що в рот потрапляє тільки приємний, чистий, відфільтрований напій. На ринку представлено багато видів бомбілок, виготовлених з різних матеріалів і оснащених різними типами фільтрів. Який з них вибрати для початку? Правило просте - чим тонше ситечко бомбільї, тим краще вона фільтрує кавову гущу.
Мате для мате: +10 до витривалості
Матеро - це спеціальна посудина, в якій готують мате. Як і у випадку з бомбілами, на ринку є багато видів матеро. Дерев'яні, з натурального калабашу, більш-менш округлі. Найважливішою особливістю кожного мате є його характерна форма - опукла внизу і злегка звужена вгорі. Така форма дозволяє зручно тримати контейнер у руці та засипати всередину сушений мате. Завдяки звуженню вгорі заварка довше зберігає свою температуру. З якого матадо почати? Ми рекомендуємо керамічний посуд - він довговічний, простий і зручний у догляді та відносно недорогий.
Термометр мате: +10 до знань
Термометр не є обов'язковим, але він, безумовно, полегшує процес заварювання на початковому етапі. Одне з основних правил заварювання мате полягає в тому, що не можна наливати занадто гарячу воду, яка може ошпарити листя падуба і зробити настій гірким і несмачним. Детальніше про це ви прочитаєте далі в тексті. Термометр дозволяє точно перевіряти температуру води і, зрештою, допомагає розвинути навички інтуїтивного відчуття, коли вода ідеально підходить для заварювання мате.
Який мате найкраще підійде для початківців?
У нас вже є обладнання, настав час перейти до конкретики. З якого мате почати? Що купити, щоб не розчаруватися? З мате трохи схоже на пиво - перший ковток не обов'язково смакує добре. З обома напоями часто лише через деякий час ми починаємо цінувати характерну гіркоту. На цьому місці ми обірвемо аналогію. Зрештою, ми не хочемо, щоб нас запідозрили у просуванні алкоголю