Гаджет, що змінює життя - термометр yerba
Єрба мате - корисний, стимулюючий настій з парагвайського падуба. Вона має багато позитивних властивостей і містить велику кількість вітамінів та мінералів. Для того, щоб він добре впливав на організм, важливо правильно його приготувати, і температура води, якою заливається сухий, має в цьому плані вирішальне значення. Як ви його вимірюєте? Коли вода занадто гаряча? Чи можна "ошпарити" йорбу?
Правильна температура заварювання мате - секрет смачного напою!
Чай можна заварювати практично будь-яким способом. Звичайний спосіб - закип'ятити воду, покласти пакетик чаю в чашку і залити окропом. Зачекайте кілька хвилин і через деякий час теплий напій готовий до вживання. Хоча мате часто плутають з чаєм, вони багато в чому відрізняються. Для того, щоб настій мате був смачним і при заварюванні вивільнив якомога більше кофеїну, вітамінів і мінералів, його необхідно готувати з використанням води правильної температури. Оптимальна температура води для заварювання йерби - 70-80 °C. Чим холодніша вода, тим довше заварюється листя і гілочки падуба, тим слабший настій і тим менше він розкриває свої властивості. Якщо вода занадто гаряча, вона може ошпарити листя падуба, в результаті чого заварка вийде дуже гіркою і неприємною на смак, а науково доведено, що чайне листя і гілочки, заварені окропом, вивільняють половину кількості кофеїну. Цікаво відзначити, що падуб розкриває свої властивості так само добре в охолодженій воді при температурі близько 80 °C, як і в крижаній воді. Спосіб "заварювання" холодного мате називається терере і особливо улюблений парагвайцями.
Термометр Yerba mate - гаджет, що змінює життя
Досвідчені виробники мате, після багатьох років практики у виготовленні та вживанні мате, стають вправними у визначенні правильної температури води. Для тих, хто тільки починає свою пригоду з "зеленим золотом індіанців Гуарані", це може здатися складним, якщо не сказати неможливим. Гаджет, який рятує життя в такій ситуації - аналог термометра-єрби. Це дуже практичний інструмент, який значно полегшує приготування заварки, і коштує зовсім не дорого! Термометр дуже чутливий, тому він точно вимірює температуру води і таким чином гарантує, що вода не буде занадто гарячою або занадто холодною. Через деякий час термометр допомагає виробити звичку і навички відчувати температуру і час, який потрібно чекати, поки вода стане придатною для заварювання мате.
Термометр Єрба - як ним користуватися?
Аналоговий термометр дуже простий у використанні. Найпростіший термометр складається з двох частин - циферблата зі стрілкою та позначеним діапазоном температур (зазвичай від 0 °C до 100 °C, хоча деякі термометри мають дещо більший діапазон) і довгої "голки". Крім того, в комплекті з термометрами зазвичай йде зручний чохол, який не тільки виконує захисну функцію, запобігаючи механічним пошкодженням приладу, але і полегшує розміщення термометра в заварці - нахиляючи чохол під потрібним кутом, він запобігає падінню термометра в посудину (наприклад, в термос або чайник). На корпусі часто також є зручна і практична кліпса, яка також дозволяє легко зачепити термометр ерба за стінку посудини. Як ви використовуєте цей надзвичайно практичний інструмент? Це просто і дуже інтуїтивно зрозуміло! Просто помістіть голку термометра в окріп (в кухоль, чайник, термос і т.д.) і почекайте, поки він охолоне, перевіряючи температуру на циферблаті. Як варіант, термометр можна помістити в чайник під час закипання води і зупинити, коли вона досягне потрібної температури - деякі люди вважають, що саме таку воду слід використовувати для заварювання мате, підігріту, а не кип'ячену і охолоджену. Аналоговий термометр не тільки ідеально підходить для вимірювання температури води для приготування фрешу або чаю, але і стане в нагоді при випічці тортів, приготуванні страв або приготуванні їжі на барбекю.
Навіщо купувати термометр?
Хоча термометр є дуже практичним інструментом, він не є необхідним для приготування мате. Досягнення потрібної температури для заварювання сушеного падуба - справа майстерності. Після закипання води достатньо почекати близько 4-10 хвилин, щоб вона охолола до 80 °С. З іншого боку, термометр гарантує, що вода не буде занадто гарячою або занадто холодною. Це просто величезна зручність в процесі приготування йерби. Крім того, це не дорого, тому якщо можна полегшити собі життя за невелику ціну, варто інвестувати кілька злотих! А де можна купити термометр мате? У нашому магазині, звісно. Рекомендуємо аналоговий термометр Cebador - довговічний, стійкий і дуже зручний прилад, який стане в нагоді на кухні!