Додати до списку покупок
Створіть новий список покупок

Альтернативні способи заварювання мате

2022-07-12
Альтернативні способи заварювання мате

Хочете дізнатися, як заварити мате, не маючи ні мате, ні бомбіли? Збираєтесь у відпустку і не взяли з собою необхідні аксесуари? Не хвилюйтеся! Ми маємо кілька способів, які допоможуть вам заварити мате альтернативним способом!

З чим можна пити мате?

Традиційно мате п'ють у спеціальній посудині. Найпопулярнішими є ті, що виготовлені з дерева, кераміки або плодів калабашу. Однак це не означає, що якщо у вас немає спеціальної посудини, ви повинні відмовити собі у вживанні мате! Альтернативних способів заварювання мате безліч. Це може бути кружка, стакан, френч-прес або глечик.

Френч-прес для мате

Французький прес - дуже гарна ідея для заварювання мате, якщо у вас немає відповідного обладнання для цього. За допомогою цього пристрою можна успішно всипати набагато більше висушеного продукту, ніж за допомогою заварювальної машини. В ідеалі слід вливати приблизно 1/4 ємності посудини (припускаючи, що вона становить близько 1л). Це ідеальна порція для тих, хто починає свою подорож до мате. Недоліком цього способу є те, що налита таким чином йерба довше залишається в чашці (до наступного наповнення чашки). Це робить його більш гірким і набагато міцнішим. Цей спосіб і потужність преса ідеально підходить для 2 осіб. Ви заварите 2 порції йерби, які майже одразу розлиєте по горщиках. Якщо ви хочете заварити йербу тільки для себе, краще використовувати френч-прес меншого розміру. Це дозволяє уникнути тривалого часу заварювання.

Мате в глечику

Принцип роботи глечика дуже схожий на френч-прес. Ви засипаєте потрібну кількість сушеної квасолі і заливаєте водою температурою близько 75 градусів за Цельсієм. Зачекати деякий час, щоб йерба заварився, а потім розлити його по чашках. Найкраще для цього використовувати ситечко, яке дозволить процідити висушений чай. Пам'ятайте, що не варто залишати сушку в глечику надовго. Пам'ятайте, що йерба заварюється весь час незалежно від температури води, і таким чином стає міцнішою.

Мате в пакетиках

Мате в пакетиках - найпростіше рішення. Вам не потрібно ситечко або френч-прес - тільки чашка. Дехто каже, що йерба в пакетиках - це не йерба. Він набагато слабший за сушений і набагато ніжніший. Саме по собі заварювання цього виду йерби має багато переваг. Все залежить від ваших очікувань та потреб.

Кружка або келих для мате. Як заварювати мате в кружці?

Ви тільки починаєте свою пригоду з мате. Ви купили першу пачку йерби, але ще не встигли запастися спеціальним обладнанням. Тож вас цікавить, чи можна пити йербу у звичайній чашці. Чи можливо це взагалі і чи правильно це робити? Єрба мате готується не так, як чай, який ви просто засипаєте в чашку і заливаєте водою. Дрібна сухість буде прилипати до зубів і подразнювати горло. Як заварити мате в кружці, не вдавившись крихітними листочками і гілочками падуба? Все просто! Існує кілька способів це зробити.

Перш за все, пам'ятайте, що ви можете пити мате так, як вам хочеться. Не існує єдиного правильного способу або жорстких правил, яких ви повинні дотримуватися. Пити мате у звичайній чашці не змінить ні його смаку, ні властивостей, не буде менш зручно, і ніякого злочину ви при цьому не скоїте. Для пиття мате можна використовувати будь-яку керамічну кружку або склянку і заварник для чаю з дрібними сітками, через які не пройдуть найдрібніші частинки сухого листя падуба і паличок, а також пил. Ви можете помістити сухий чай в заварник типу "шпилька", заварник з великим ситечком або зручний заварник на ланцюжку. Кожен з цих пивоварів досить великий, щоб вмістити відповідну кількість висушеного продукту. Приготований сухий чай покладіть в чашку або склянку. Залити водою температурою приблизно 75 градусів Цельсія. Рекомендується накрити мате на кілька хвилин. Не кладіть занадто багато сухого всередину, оскільки воно розбухне, коли наллється вода. Це може призвести до того, що заварка розкриється. Щоб уникнути заварювання пилу, який ви не хочете бачити в заварці, ви можете просіяти вміст сухого через ситечко. Як довго заварювати мате в чашці або склянці? Все залежить від того, наскільки міцну йербу ви хочете випити. Чим довше буде настоюватися сушений парагвайський падуб, тим більш насиченим буде смак настою і тим більш стимулюючим він буде.

Як ще можна заварити мате в чашці? Ще один спосіб приготування мате - використання заварника. Найкраще вибрати досить велику і глибоку. Також важливо не насипати в таку кружку занадто багато сухого чаю, оскільки він може висипатися з заварника після заварювання. Інший спосіб - засипати сушений мате в чашку і залити водою потрібної температури. Заварений мате можна перелити в іншу чашку за допомогою ситечка.

Якщо ви вже купили бомбіллу, ви можете пити йербу в звичайній чашці так само, як і в мате. Насправді не має значення, яку посудину ви використовуєте. Як заварювати мате в кружці таким чином? Покладіть невелику кількість мате на дно чашки (ви самі вирішуєте, скільки ви покладете, але ми рекомендуємо для початку близько 15 г - чим більше ви покладете, тим сильніше буде смак і ефект мате), накрийте чашку рукою, переверніть її догори дном і обережно струсіть. Таким чином, пил і дрібні частини рослин не будуть забивати бомбілью, коли ви будете пити готову заварку. Обережно нахиліть чашку у вихідне положення і поставте її під кутом 45 градусів так, щоб сухість "сиділа" на одній стороні стінки чашки. Налийте в чашку трохи охолодженої води, температурою не більше 80 градусів за Цельсієм, цілячись в те місце, де сухість оголює дно чашки. Найголовніше правило - не заливати мате окропом - це може "ошпарити" сухе листя падуба, зробивши настій гірким і дуже несмачним. Нічого страшного, якщо у вас немає термометра - просто почекайте приблизно 4-10 хвилин після закипання води, поки вона не охолоне. Точний час залежить від матеріалу посуду, в якому ви кип'ятите воду. Якщо ви не хочете чекати, ви також можете змішати окріп з прохолодною водою, кімнатної температури. Після першого поливу йерби зачекайте, поки сухарі вберуть воду, а потім долийте води. Закрийте отвір бомбільї великим пальцем і помістіть її в чашку. Таким чином ви уникнете його засмічення. Не перемішувати бомбілу в чашці! Зачекайте кілька хвилин (близько 5-10 хвилин) і все готово. Можна переливати мате кілька разів, поки він не втратить свій аромат і міцність.

Хоча цілком можливо пити мате у звичайній чашці і не має значення, яку посудину ви використовуєте, ми настійно рекомендуємо готувати його в спеціальній "кружці" для пиття мате, матеро - округлій посудині, характерна форма якої дозволяє заварці довше залишатися гарячою. Слово "матеро", або інакше "товариш", походить з мови індіанців племені кетчуа. На їхній мові "маті" означає посудину або ємність для пиття. Традиційні матеро виготовляються з дерева - найпопулярніші з них пало санто або альгарробо. Інший вид матеро - калебас, також відомий як калабаси - виготовляється з висушених і видовбаних плодів калабаша. У Парагваї для пиття терере (холодного варіанту мате) використовується мате, який називається гуампа - довгаста посудина, яка зазвичай виготовляється з рогу великої рогатої худоби. Найбільшою популярністю, завдяки своїй доступності та простоті використання, користуються мати з кераміки - вони не потребують спеціальної підготовки перед першим використанням, легко миються, не гниють, якщо залишити в них вологу сушку, і коштують відносно недорого. У нашому магазині ви знайдете різні види горщиків для мате.

Більшість з нас має власну історію приготування свого першого пива. У декого це ще попереду. Іноді умови можуть бути досить складними, тому ми сподіваємося, що ми вам трохи допомогли. Або у вас є інші ідеї для альтернативного заварювання мате?

Рекомендовано

CBSe Energia Guarana 0,5 кг

CBSe Energia Guarana 0,5 кг

190,00 ГРН чистий/1шт.(380,00 ГРН / kg)
Verde Mate Green Limon (лимонна) 0,5 кг

Verde Mate Green Limon (лимонна) 0,5 кг

260,00 ГРН чистий/1шт.(520,00 ГРН / kg)
Verde Mate Green Energia Guarana 0,5 кг

Verde Mate Green Energia Guarana 0,5 кг

260,00 ГРН чистий/1шт.(520,00 ГРН / kg)
Yaguar Energia Guarana 0,5 кг

Yaguar Energia Guarana 0,5 кг

220,00 ГРН чистий/1шт.(440,00 ГРН / kg)
Веб-сайт використовує файли cookies для надання послуг відповідно до Політики щодо файлів cookies. Ви можете визначити умови зберігання чи доступу до файлів cookie у своєму браузері.
Закрийте
pixel